یک کارشناس تغذیه در یزد گفت: مصرف شلغم به لحاظ دارا بودن كلسيم و پتاسيم سبب استحکام لثه ها، دندان‌ها و استخوان‌ها می‌شود.

یوسف نقيائي  اذعان داشت: شغلم در گروه سبزیجات جای می‌گیرد و همانند سبزیجات می تواند تامین کننده بعضی از ویتامین‌ها و فیبر خوراکی باشد.

وي با استناد به احادیث مختلفی در خصوص خواص این سبزی گفت: امام صادق (ع) مي فرمايند:« شلغم را اهمیت دهید و مرتب آن را میل کنید».

وی در خصوص ترکیبات شلغم اظهار کرد: يكصد گرم شلغم حدود 5 گرم کربوهیدرات، 40 میلی گرم کلسیم ، 126 میلی گرم پتاسیم، 30 میلی گرم ویتامين«ث»،113 میکرو گرم فولات و 1 گرم فیبرخوراکی موجود می باشد.

این کارشناس تغذیه با بيان اين كه شلغم فواید بسیاری دارد خاطر نشان ساخت: از فواید آن استحکام دادن به استخوان‌هاست هر چند مقدار کلسیم زیادی ندارد ولی همان مقدار کم تاثیر مثبتی را بر استخوان ها دارد و مهمتر از آن وجود پتاسیم نسبتا خوب موجود در لثه بر روی کار کرد قلب مفيد است.

وی افزود: ویتامین c موجود در شلغم نقش بسیار خوبی از جمله محکم شدن لثه‌ها و دندان پیشگیری از عفونت‌های لثه، افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن و همچنين با داشتن فولات از بروز کم‌خونی ناشی از کمبود فولیک در بدن می‌تواند پیشگیري کند.

این کارشناس تغذیه در پایان در خصوص دیگر فواید شلغم گفت: اين ماده غذائي به دلیل داشتن ماده گلوکوسینولیت‌ها از خواص ضد سرطانی به خصوص پیشگیری از سرطان روده ی بزرگ، یبوست، افزایش اشتها، نرم کردن سینوس‌ها، بهبود سرفه، دفع سنگ‌های کلیوی، حل نمودن اسید اوريک برخوردار است.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا